Glasbord
Glasbord: in de voedingsmiddelenindustrie (foodindustrie) moet gewerkt worden onder strenge eisen met betrekking tot de voedselveiligheid en hygiëne. HACCP is hier een voorbeeld van. Bedrijven dienen daardoor een HACCP-plan op te stellen waarin alle mogelijke risico’s beschreven moeten worden in een voedselveiligheidsplan.
Duurzaam
Betrouwbaar
Service
Glasbord / Glasvezelplaat
In het hele productieproces wordt alles gecontroleerd op mogelijke gevaren voor de veiligheid van voedsel. Het reinigingsproces en het voorkomen van het ontstaan van bacteriehaarden is hier een belangrijk onderdeel van. Daarom moet er in het ontwerpproces goed nagedacht worden over de materiaalkeuze van de wanden.
Er zijn tegenwoordig diverse wand- en plafondsystemen die sterk en eenvoudig te reinigen zijn. Hier hoort de glasvezelplaat zeker ook bij. Glasbord is een uniek wand- en plafond bekledingssysteem, gemaakt van polyester en dat verstevigd is met glasvezel. Glasbord wordt dan ook wel glasvezel versterkte polyesterplaat genoemd.
Het zijn platen met een breedte van ongeveer 1,20 meter en een hoogte variërend van 2,25 meter tot wel 3,50 meter. De dikte van de platen is 2,3 mm. Deze platen zijn speciaal ontworpen voor ruimten waar hoge eisen worden gesteld aan hygiëne en het gemak van schoonmaken.
Tevredenheid
Duurzaamheid
Service & Garantie
Bron: Klanttevredenheidsonderzoek
Eigenschappen
Glasbord dankt zijn bijzondere eigenschappen aan surfaseal; een ontzettend sterke beschermlaag die versmolten is in de toplaag. Deze afwerklaag is vrijwel microscopisch dicht en maakt het uitstekend bestand tegen krassen, deuken, slijtage, vuilaanhechting of aantasting door agressieve chemicaliën. De platen zijn onder andere bestand tegen ammonia, azijn, chloor, citroenzuur, tetrachloride, zoutzuur en zwavel waterstof.
Glasbord is heel makkelijk schoon te houden en schimmels en bacteriën kunnen zich er niet op hechten. De platen kunnen toegepast worden in de nieuwbouw maar ook bij renovatie en zijn rechtstreeks te verlijmen op vlakke wanden van steen, staal, hout of oud tegelwerk.
Polymeer kit
Als de ondergrond goed schoon en vetvrij is gemaakt kunnen de platen verlijmd worden met een speciale polymeerkit. Deze kit is eenvoudig op de plaat te verdelen met een lijmkam zodat overal een gelijke hoeveelheid zit.
Eenmaal bevestigd op de muur of op het plafond moeten de platen goed aangedrukt worden zodat er geen luchtholtes tussen plaat en ondergrond zitten. Eenmaal bevestigd, dan zitten de platen muurvast op de ondergrond en vormen zij een prachtig geheel.